неделя, 15 септември 2013 г.

Любов, обич и почит

Като не разбирате Словото, и мене не разбирате. Затова някой  казва: "Защо Учителят не помогна на нашия брат? Защо го остави да умре?" -  Питайте Бога, това е Негова работа. Той е създал света. Защо мене  държите отговорен? Питате ме защо грешат хората. И това е Божия  работа. Бог създаде Адам и Ева, но и те сгрешиха. - Защо сгрешиха?Питайте Бога. Той каза на Адам и Ева да не ядат от плодовете на  забраненото дърво, но те не Го послушаха. Колкото първите човеци послушаха Бога, толкова и сегашните хора ще послушат и изпълнят моите  думи. Мога да им се наложа, но това е насилие, а насилието не разрешава  въпросите. 
За да приеме Словото, човек трябва коренно да се измени. -  Защо Бог допусна греха? За да прекара човека през страдания, да отнеме  каменното му сърце и да го замести с ново. Тогава всички, от малък до голям, ще познаят Бога, ще чуят Неговия глас. Питате: "Кога ще ни кажете  неща, които никой досега не ни е казал?" - Когато  Бог отнеме каменните  ви сърца и ги замести с нови. До това време ще говоря за неща, които  предстоят да станат. - Какво ще стане? Топовете ще гърмят, чуковете ще  удрят, хората ще обедняват и ще забогатяват, ще се раждат и умират. 
Сега и аз ще ви кажа какво искам от вас. Искам да почитате Бога в себе  си и в своя ближен. Искам да бъдете чисти. Ако се критикувате,  внимавайте да не говорите неверни неща. Критиката ви трябва да почива  на истината. Не говорете за неща, които не сте проверили. Докато не  видите нещата с очите си, не говорете за тях. И като ги видите, питайте  Господа как да ги изнесете. Всичко, което си видял и знаеш, не трябва  да се казва. Не мисли, че като кажеш всичко, казал си истината. Можеш да  кажеш всичко, и пак да си далеч от истината. Каквото и да видите, не  бързайте да го изнасяте. 

1932_06_01 Почит към себе си, любов към Бога, обич към ближния

Няма коментари:

Публикуване на коментар