четвъртък, 29 август 2013 г.

Учителят и знакът на Водолея

Учителят дойде на земята в епохата на Водолея, за да освободи индивидите, обществата, народите и човечеството от всички техни идоли, от всички техни фетиши и от религиозните им суеверия, които бяха оковавали чистата човешка мисъл в продължение на столетия.

Той казва: „Не се съмнявайте никога в Божественото, което е във Вас. Имайте доверие във вашето сърце, което е на своето място, във вашия ум, в който са написани законите на живата природа и не разчитайте на никого да ви спасява. Разчитайте само на вас самите; ние можем да живеем според законите на великата Божествена Любов, а също така и да поставим в ред и да възстановим Божествената хармония в нас. За в бъдеще не ни остава нищо друго, освен да бъдем свободни и да не ограничаваме свободата на никого. Светът може да бъде ограничен, ако ние започнем да учим хората според един единствен външен път, както например, ако аз започна да ви уча когато вие страдате как да се молите, на колене или прави. Вие знаете по кой път да търсите Словото. Този път е написан във вашата душа”. 

Така говори Учителят за Божествената Любов. Така говори мъдрецът със своята богата съкровищница на мъдрости, натрупани от векове. Така говори само Божественото, което е затворено дълбоко в нашата душа, във всяко живо същество и във всеки човешки дух.

(Световна астросоциология - д-р Методи Константинов)

Няма коментари:

Публикуване на коментар